Національна молитва за Україну (2013)

Піснями хвали та поклоніння розпочали служіння зведений хор левитів християнських церков та заслужений артист України Віктор Павлик.  Єпископ Олексій Демидович закликав церкву до молитви, нагадавши про її важливість та силу, попросив у Бога благодаті, щоб Церква отримала відповідь на молитви народу Божого.

Пастор Сергій Убогов після молитви подяки і поклоніння наголосив, що на служінні присутні християни більше ніж з 20 об’єднань, що говорить про єдність тіла Христового.

Єпископ Валерій Решетинський в молитві за Україну зазначив, що ситуація, яка склалась в державі, має витоки в неповазі до Бога та в беззаконі, що панує в світі.

 Бо забула ти, дочко Ізраїля, Бога спасіння свого, і не пам’ятала про Скелю сили своєї. Тому то садиш розсадника приємного, і пересаджуєш туди чужу виноградину. Того дня, як садила, ти обгородила його, і про посів свій подбала, щоб рано зацвіло. Але жниво минулося в день слабости невигойного болю!… Біда, рев численних народів, гуркочуть, як гуркіт морів, і галас племен, вони галасують, як гуркіт міцної води. Галасують племена, як гуркіт міцної води, та Він їм погрозить, і кожен далеко втече, і буде гнаний, немов та полова на горах за вітром, і мов перед вихром перекотиполе…(Ісая 17:10-13)

Єпископ Віктор Сливка закликав присутніх до молитви покаяння за себе та за народ, серед якого панує гріх, дух сріблолюбства та мамони, заздрості та злоби.

Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися…(Дії Апостолів 17:30)

Президент Української Євангельської Семінарії Богослів’я, старший пастор церкви «Примирення» Анатолій Глуховський  приніс на руках молитви до престолу Божої благодаті дітей та молодь України, просив мудрості та смирення заради їхнього покаяння та спасіння.

Президент Альянсу «Україна без сиріт», пастор церкви «Спасіння» Роман Корнійко підтримав його молитвою за Україну без сиріт, а пастор Микола Савчук продовжив молитвою за сім’ї, підлітків, молодь та вивільнив на них Слово згідно псалма:

Буде потомство служити Йому, й залічене буде навіки у Господа.Прийдуть і будуть звіщать Його правду народові, який буде народжений, що Він це вчинив!(Псалми 21:31,32)

Єпископ Собору незалежних євагельских церков Анатолій  Калюжний закликав церкву протистати проявам беззаконня у владі та державі, підняти свій голос за народ, бо ми теж є частиною цього народу.

 І був великий крик народу та їхніх жінок на своїх братів юдеїв.І були такі, що говорили: Ми даємо в заставу синів своїх та дочок своїх, і беремо збіжжя, і їмо й живемо!І були такі, що говорили: Ми заставляємо поля свої, і виноградники свої, і доми свої, і беремо збіжжя в цьому голоді!І були такі, що говорили: Ми позичаємо срібло на податок царський за наші поля та наші виноградники.

А наше ж тіло таке, як тіло наших братів, наші сини як їхні сини. А ось ми тиснемо наших синів та наших дочок за рабів, і є з наших дочок утискувані. Ми не в силі робити, а поля наші та виноградники наші належать іншим…. І сильно запалав у мені гнів, коли я почув їхній крик та ці слова! А моє серце дало мені раду, і я сперечався з шляхетними та з заступниками та й сказав їм: Ви заставою тиснете один одного! І скликав я на них великі збори.

(Неемія 5:1-7)

Крім молитовної підтримки християни можуть проявити свою любов турботою за людей. Якщо звернутись хоч до однієї людини з Майдану — з одного чи іншого неважливо — нагодувати, обігріти і розповісти їй про Ісуса, можна врятувати багатьох.

Щоб не уподобатись фарисеям, християнам необхідно молитись за гріхи народу, навіть за хлопців з ОМОНу, що стоять в розмежувальних кордонах. То наші брати, їхнє спасіння в наших руках.

Олег Скіцький зазначив, що присутні в зібранні теж стоять на майдані — на майдані молитви за місто, де Бог нас поселив, на майдані примирення, бо Ісус приніс примирення і цим розрушив протистояння, на майдані впливу на суспільство, в якому панує розбрат , шляхом об’єднанням різних конфесій  в спільній молитві.

Старший пастор Об’єднання церков «Всеукраїнська Християнська Асамблея» Софія Жукотанська в молитві за органи влади зв’язала дух братовбивства заради майбутнього України, проголосила страх Божий на президента та начальствующих всіх рівнів,  щоб заповіді Божі викарбувались на скрижалях їхніх сердець, щоб торкнулись душ міліції та бійців спецпризначення.

Рука Божа на народові, який несе мир ближньому і дальньому, і завдяки цьому миру беззаконня буде знищене самим же беззаконням.

Голова Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук на початку молитви за ЗМІ нагадав, що в усі часи влада намагалась блокувати свідоцтва слави Божої. Коли Ісус входив в Ієрусалим, влада забороняла народу віддавати Йому славу, а коли Він воскрес наказала варті приховати правду, сказавши що тіло викрали учні.

Через ЗМІ Євангеліє може стати загальнодоступним, але сатана, який не може нічого зробити з істиною, може її спотворити. Зібрання молилось за співробітників ЗМІ, щоб вони подавали правдиву інформацію, навертались до істини, щоб були зруйновані всякі прояви розпусти, гороскопів, гадання та сатанізму, які розповсюджуються через друковані видання, телебачення та інтернет.

Українці ніколи не зазіхали на чуже і не піднімались на інші народи, в усі часи були братолюбиві та милосердні.

Це підтвердив старший рабин Київської Єврейської Місіанської громади Борис Грисенко. В молитві він попросив Господа тримати в благодатних межах ситуацію, що склалась, стримав міжрегіональні та міжнаціональні конфлікти, розрушив плани цькування одних людей на інших. Суд над беззаконням уже відбувся, тож необхідно явити сприйняття один одного — українців, росіян, євреїв, європейців — щоб утвердити духовну владу неба на землі.

Господь творить історію, відповідаючи на молитви свого народу.

В молитві за церкву Ісуса Христа в Україні Національний єпископ Союзу церков «Церква Божа в Україні» Олексій Демидович зазначив, що у кожного соціума є своя функція і тому що функція церкви бути священиками, пророками, світлом для світу на неї йде неймовірний тиск з боку беззаконників. Та незважаючи на це, істинна церква є надією світу, а надією церкви є богобоязненні пастори.

Проблеми, що виникли, частково від роздробленості церков. Прийшов час розуміння того, що всі люди — брати, час зрілості для покаяння та час зрілості для прощення.

Не воїнством і не силою, а Духом Свої говорить і творить Господь.

Незважаючи на всі катаклізми церква живе тому, що заснована Богом. Єпископ попросив Бога простити пасторів за помилки та допомогти розуміти один одного.

Президент Асоціації церков «Блага звістка» Вадим Шапілов відзначив, що в усі часи беззаконна влада діяла по принципу «Розділяй і володій», адже розбрат позбавляє народ сили і тоді ним легше маніпулювати.  Саме від пасторів залежить можливість об’єднання церкви, незважаючи на різні форми служіння.

Христоцентричність церкви позбавить сатану можливості впливати на життя церкви, як тіла Христового.

Старший пастор церкви «Ранкова зірка» Костянтин Шаповалов молився за пророче бачення та духовний авторитет церкви. Бог настановив кого апостолами, кого пророками, кого учителями, кого служителями. Україна має потребу в пророках, а ігноруючи пророчий дар церква стає незалежною від Бога, що призводить до її руйнації.

Європейське співтовариство в своїй Конституції навіть не згадало про Бога і тепер християнські цінності не поважаються в Європі, завдяки чому допускається беззаконня.

Зібрання молилось за молоде покоління пророків для проголошення майбутнього.

Пастор церкви «Нове покоління» Юрій Шмуляр в молитві за працівників на ниві Божій закликав пасторів не чекати, поки прийдуть великі помазаники і утворяться тисячні церкви, а виявити в церквах по 10 вірних служителів, кожен з яких візьме на себе відповідальність за 10 людей. Насамперед, необхідно зібрати врожай в своїй землі, а потім рятувати інші нації.

Церква протистала сатані і заборонила в ім’я Ісуса збуджувати людей до кровопролиття.

Пастор церкви «Християнська надія» Валерій Алимов молився за милість Божу на Україну. Незважаючи на пророцтва тяжких часів для України, необхідно молитись за власне спасіння та стояти в проломі за близьких і весь народ. Адже печалі приходять не через лють Бога, а коли нікому стати поставити стіну і стати в проломі. Функція церкви — заступатись за землю і народ.

В завершення служіння єпископ Олексій Демидович зазначив цінність того, що зробило зібрання в цей день, закликав продовжувати молитись за Україну.

Пастор Сергій Убогов зачитав Декларацію Української Міжцерковної Ради щодо ролі церкви в стабілізації ситуації, що склалась.

Спільною молитвою «Отче наш…» закінчилось зібрання, та не закінчилась молитва церков за Україну.

Scroll to top