Тисячі українців зібралися для молитви за Україну

Відбувся традиційний Національний день молитви за Україну. 22 червня у київському Палаці спорту зібрались тисячі українців. Вони в єдності звертались до Бога за рідну країну. Серед присутніх були священнослужителі церков, віряни всіх конфесій, військовослужбовці, ветерани, капелани, представники влади, гості з інших країн. Головне прохання до Бога – перемога України у війні.

Єпископи та архієпископи, лідери різних конфесій, вели громаду в молитві. Вони закликати всіх присутніх молитися та надіятися на Бога. Старші служителі звершували молитви про зупинення російської вiйськової агресiї та відновлення територіальної цілісності України; про Божу допомогу нашим захисникам; охорону і поміч працівникам медичної галузі, капеланам та волонтерам; про зміцнення інституту ciм’ї, благословення дітей; про поширення проповіді Євангелія; про втішення для родин загиблих; про допомогу тим, хто зазнав насилля і понівечення; щоб Божа сила і мудрість супроводжували Президента та представників всіх гілок влади тощо.

Між тематичними молитвами присутні слухали спів хорів та груп. Піснями вони просили миру для України та прославляли Бога. Це супроводжувалось сценами, в яких демонструвались страждання українців.

Іноземним гостем на заході був британець Девіт Хасавей. Саме він є ініціатором та меценатом цієї події з 2016 року. З того часу кожного року він брав участь в таких заходах. Перед своєю молитвою він розповів про свою молодість та як перебуваючи у вʼязниці він полюбив українців. Девід зазначив, що Велика Британія разом з Україною в молитві за мир та перемогу. «Він – безсумнівний приклад посвяти і пристрасті в справі євангельській! Великий проповідник Євангелія і великий друг України. І його молитва єднається з усіма нами – про перемогу і благословіння для нашого краю», – пише про Девіда голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук.

Нагадаємо, що 9 травня Українською Міжцерковною Радою була проголосована Постанова «Про захист і відродження України». В 10 статті постанови саме пропонується всенародно запровадити Загальний національний день молитви, єднання та примирення з Богом.

Scroll to top