Національний день молитви за Україну відбудеться 22 червня

День молитви – це час, коли об’єднуються тисячі українців, християни всього світу і міжнародні партнери у молитві за нашу багатостраждальну Україну. Така молитва, починаючи з 2016 року, проходить щорічно у червні. Її важливість не переоцінити, адже нині українці переживають одні з найскладніших часів в історії країни.

Організаторами та керівниками молитви є Духовна Рада Національного дня молитви, в яку входять старші служителі усіх учасників. Ідею скликання такого дня ще у 2015 році запропоновав міжнародний євангеліст із Великобританії – Девід Хасавей. Девід багато років присвятив служінню Україні, тому він закликав українців об’єднатися у молитві, щоби Бог змінив ситуацію в Україні на краще.

Вперше такий захід відбувся 18 червня 2016 року. У київському Палаці спорту для молитви зібрались майже шість тисяч вірян. У заході взяли участь більше 10 церковних об’єднань, а згодом до них приєдналось ще більше християнських організацій. Протягом наступних років учасниками заходу ставали все більше людей. У 2018 році в цей день Українське Біблійне Товариство започаткувало ще один спільний для українців проект, створення рукописної Біблії. А вже у 2021 році рукописну Біблію було завершено та представлено на дні молитви.

Щороку лунають молитви про Божу охорону і поміч усім військовим, медикам, капеланам та волонтерам; Божий захист цивільного населення у часи повномасштабної війни; відродження України і духовне пробудження нашого народу; мир і відновлення територіальної цілісності України; очищення від корупції та аморальності; благословення українських дітей, підлітків та молоді та повну Божу перемогу в Україні.

«Рік, що триває, може стати часом вирішальних подій і процесів. Триває страшна кровопролитна боротьба на фронтах та складне звільнення українських територій від агресора. Тому спільна молитва – це те, що ми, як українці, християни і господарі своєї рідної землі, повинні робити у цей доленосний час для України. Це є потужним інструментом, який Господь дає нам на озброєння. Щирі та ревні молитви здатні істотно впливати і змінювати хід історії. Боже Слово дає нам відвагу одноголосно кликати до Нього. Ми певні, що наша спільна молитва буде благословенням для всього українського народу і помножить славу нашому Богові», – кажуть організатори Національного дня молитви за Україну в 2024 році.

Нагадаємо, що 9 травня Українською Міжцерковною Радою була проголосована Постанова «Про захист і відродження України». В 10 статті постанови саме пропонується всенародно запровадити Загальний національний день молитви, єднання та примирення з Богом.

Scroll to top